Ten biszkopt, zamiast namoczyć wodą z cytryną, nasączyłam wodą z wódką. Efekt: rewelacyjny! Ciasto mało słodkie, miękkie, alkoholowe.
Składniki na biszkopt:
- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki pszennej
Składniki na masę budyniowo-kokosową:
- 1 szklanka mleka
- 100 g masła
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 4 łyżeczki cukru
- wiórki kokosowe (wedle uznania)
Wykonanie:
Upiec biszkopt (przepis znajdziecie tutaj: http://dominikabakescakes.blogspot.com/2013/05/biszkopt.html)
Ugotować budyń. Dodać masło i delikatnie wymieszać. Do gotującej się masy, wsypać wiórki kokosowe, mieszając.
Gotowy biszkopt przekrajamy wzdłuż na trzy części (tak, jak na zdjęciu powyżej).
Nasączamy wodą z wódką (ja nasączyłam z każdej strony).
Potem nakładamy na biszkopt masę, przykrywamy drugą warstwą biszkoptu, znów nakładamy masę, przykrywamy trzecią warstwą biszkoptu.
Jeść można od razu, ale ja polecam odstawić ciasto na ok. 1 godzinę dla lepszego efektu smakowego. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.