piątek, 24 maja 2013

Granola


Granolę możemy przygotować wedle własnego uznania. Podstawowy smak nadają orzechy, rodzynki i miód. Nie może również zabraknąć płatków owsianych. Jest zdrowa i idealna na śniadanie. :)

Składniki (2,5 l granoli):
  • 450 g płatków owsianych
  • 120 g sezamu
  • 1 starte jabłko
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 9 łyżek miodu
  • 250 g migdałów
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g rodzynek
Wykonanie:

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nią wszystkie składniki oprócz rodzynek.
Piec w temp. 170 st. C. 30 minut, mieszając kilka razy.
Wyjąć, wymieszać z rodzynkami.

:)

2 komentarze:

  1. Ooo dzięki Ci wielkie ! :) Bardzo dobre wieści z tą granolą, bo to co oferują nam w sklepach, niestety do najzdrowszych nie należy.. Jutro w końcu zrobię własną ! :) i za to uwielbiam mnogość blogów - na każdym zawsze można dowiedzieć się, czegoś nowego ! :)

    A u mnie, czy na lotnisku naprawdę MYJĄ CI BUTY?!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja już chyba nigdy nie wrócę do zwykłych płatków śniadaniowych! :)

      Dziękuję za komentarz i za zaproszenie na bloga, naprawdę jest godny uwagi!

      Usuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.