wtorek, 7 maja 2013

Ciastka biszkopty


Koła, serca, gwiazdki... Kształt można nadać im dowolny, a w smaku pozostają rewelacyjne. 

Składniki (na ok. 20 dużych biszkoptów):
  • 3 jajka
  • 80g cukru
  • 75g mąki (pszennej lub żytniej)
Wykonanie:
Białka ubić. Dodawać stopniowo cukier, ubijając. Dodawać po kolei żółtka, ubijając. Stopniowo dodawać mąkę, zmniejszając obroty miksera do minimum. Takie ciasto wyłożyć na blachę (wcześniej położyć na niej papier do wypieków), pozostawiając odstępy między ciasteczkami. Włożyć do piekarnika na ok. 20 minut i piec w temp. 170 st. C. 
Wyjąć, ostudzić na kratce. 
Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.