Moje ciasto bez żadnej filozofii. Bez pieczenia, smaczne, szybkie i uda się każdemu. A jego smak przypomina mi Wielkanoc, kiedy po raz pierwszy je zrobiłam.
Składniki (blacha 35 x 25 cm):
- 2 paczki herbatników
 - 1 l mleka
 - 2 budynie waniliowe
 - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
 - 3/4 szklanki cukru
 - 250 g masła
 - 150 g wiórków kokosowych
 
Wykonanie:
Zrobić budyń wedle zaleceń na opakowaniu, dodając do niego 2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Ostudzić.
Dodać masło i wiórki kokosowe. 
Wymieszać do równego połączenia się wszystkich składników.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i herbatnikami,
Na herbatniki wylać połowę masy budyniowej, przełożyć herbatnikami, wylać drugą połowę masy, przełożyć herbatnikami.
Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, aby składniki do siebie przywarły.
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.