niedziela, 2 czerwca 2013

Frittata



Frittata, czyli szybkie danie z jajek i warzyw.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 pomidor
  • garść szpinaku
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 1/3 cukinii
  • oliwa z oliwek
  • szczypiorek, bazylia, tymianek, chilli, sól, pieprz
Wykonanie:

Szpinak sparzyć.
Smażyć go ok. 2 minuty na oliwce.
Ubić jajka z przyprawami.
Do ubitych jajek wrzucić szpinak, delikatnie wymieszać.
Podsmażyć pomidora, cukinię i ser.
Warzywa na patelni zalać masą jajeczną i smażyć ok. 6-8 minut pod przykryciem.

Gotowe! Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.